Vuurwerk kopen Drachten Gratis parkeren Ruime showroom Zena Funke Luypaers Vuurwerkplanet

Pyromould®: Vuurwerk dat op een innovatieve manier gefabriceerd wordt.

Onze leverancier Lesli heeft samen met producent Yihelong enkele jaren terug een geheel nieuwe manier van vuurwerk fabriceren ontwikkeld dat sterk afwijkt van de klassieke productiemethode die al eeuwenlang weinig innovatie kende en nog steeds heel veel toegepast wordt. Pyromould® vuurwerk wordt overwegend machinaal geproduceerd, dus hier komt veel minder handenarbeid bij kijken. Er is veel meer continuïteit in het gehele productieproces, waardoor de uitwerkingen ook veel constanter zijn. Wij zijn dan ook trots, dat wij deze revolutionaire vernieuwing op vuurwerkgebied in ons assortiment hebben.

Pyromould® cakes worden gemaakt van oud papier i.c.m. plantaardige vezels, zetmeel en calciumcarbonaat. Deze grondstoffen worden vermengt, in een bakvorm gegoten en in ovens afgebakken. Dit kan het gehele jaar door gedaan worden, ondanks eventuele regenseizoenen. Bij een klassiek geproduceerde vuurwerk cake is dat heel anders. Deze bestaan grotendeels uit papieren kokers die aan elkaar gebonden worden en met klei verzwaard worden voor voldoende stabiliteit. Dit is een productiemethode die veel arbeidsintensiever is en het klei moet in de zon kunnen drogen. Tijdens regenseizoenen is dit dus niet mogelijk waardoor het ook erg weersafhankelijk wordt.

Vanwege het continue productieproces wordt er een constantere kwaliteit bereikt. De cake heeft een veel stabielere vorm waardoor deze minder snel om zal vallen, het materiaal zelf is veel steviger en de vochtabsorptie is gering. De uitwerking is veel consequenter qua schietsnelheid en schiethoogte omdat de kruitlading en effectlading middels een geautomatiseerd proces, en met een afgemeten hoeveelheid, in de tubes wordt gedaan.


Bestel hier uw Pyromould® Producten

Pyromould® Cakes

Pyromoulds worden gemaakt van oud papier, plantaardige vezels, zetmeel en calciumcarbonaat. Dit mengsel wordt in een bakvorm gegoten en vervolgens in een oven gebakken. Het resultaat is een harde mal met voorgevormde tubes voor de vuurwerkeffecten, die direct klaar zijn om gevuld te worden.